Blog

4 minute - Timp de citire (807 cuvinte)
Sfârșitul democrației și „noua” ordine mondială
17
  13-01-2021
  9511
  0

Sfârșitul democrației și „noua” ordine mondială

În timp ce toată planeta se luptă cu virusul SARS COV-2 iar majoritatea oamenilor se preocupă cu întrebări simple legate de vaccin, reluarea activității, revenirea la normalitate precum și cu efectele crizei economice (care încă nu au apărut pe deplin), pe scena mondială se prefigurează schimbări majore.

Nu, nu e vorba despre vreo teorie a conspirației. Când aud sintagma „noua ordine mondială”, mulți se gândesc la conspirații, Iisus, Apocalipsă, Anticrist etc. – nu despre așa ceva e vorba aici. E vorba de întâmplări reale, de un adevăr palpabil, care se întâmplă „as we speak”, vorba bănățeanului.    

Evenimentele petrecute la Capitoliul SUA și reacțiile ulterioare împotriva acestora pregătesc terenul. În prezent, încrederea în puterea democrației americane și în statutul acesteia de lider mondial este în cădere liberă. Practic, funcția de „CEO planetar” devine vacantă. Și se trimit CV-uri pentru ocuparea ei. Cel mai „promițător” pare a fi cel al Chinei, al cărei lider nu a ezitat să își exprime public optimismul – citiți aici și aici. Lumea încă râde de el, însă nu cred că pentru mult timp. Un alt CV promitățor este (știu că vă gândiți la Rusia), culmea, cel al SUA! Păi cum așa?

Să inventariem premisele:

- evenimentul de la Capitoliu este pus pe seama lui Trump și al instigărilor sale – ceea ce este fals după părerea mea dar este aprobat de „Ministerul Mondial al Adevărului”, deci trebuie să fie adevărat.
- se încearcă înlăturarea lui Trump prin invocarea celui de al 25-lea Amendament din Constituția Statelor Unite – miza este ca Trump să nu mai poată candida în viitor, în niciun caz nu le e frică de ce s-ar putea întâmpla acum în câteva zile până preia Biden. Citiți despre 25th Amendment aici.
- Big Tech (GAFAM) suspendă și interzice conturile de social media ale lui Trump dar și ale susținătorilor săi (Facebook, Youtube, Twitter etc) într-un show de forță care se va dovedi dezastruos pentru noi toți.
- o bună parte din generația tânără nutrește fel și fel de idei cu iz socialist peste tot în lume. S-au scris multe articole și pe tema asta.
- perioadele de criză, de nemulțumire generală, depresiune economică au produs, tot timpul de-a lungul istoriei, un teren fertil pentru apariția ideilor radicale, extremiste.  

Predicții:

- Biden nu își va duce mandatul până la capăt, ori va muri ori va deveni „unfit for office” și va fi înlăturat tocmai prin mecanismul celui de al 25-lea Amendament, președinte al SUA devenind Kamala Harris – cunoscută pentru inițiativele sale legislative de stânga (stânga e direcția aia spre totalitarism)
- de fapt, Biden a fost o marionetă de la bun început – Kamala nu l-ar fi putut învinge niciodată pe Trump la fel cum nu a putut nici Hillary (și la fel cum nu a putut nici Biden, în realitate, ar zice unii – dar nu ar fi o afirmație aprobată de Ministerul Adevărului)  
- discuția creată acum în jurul GAFAM și a libertății de exprimare se va extinde la ideologii, democrația și capitalismul fiind mediul în care aceste companii s-au născut și au crescut, prin urmare democrația produce monștri, deci e rea.
- mai au și alte metehne democrația și capitalismul – produc diferențe de clasă foarte mari, răspândesc sărăcia, concentrează puterea financiară în mâinile câtorva oameni (GAFAM de ex), înrobesc oamenii în corporații și îi înglodează în credite și rate la bănci, deci sunt rele. Cred că toate aceste discuții vor urma în viitorul apropiat dar vor fi însoțite de emoții mult mai puternice decât până acum.
- până și aparent banala discuție despre Bill Gates și cip-uri duce în aceeași direcție – Gates, „bogatul ăla din America care ne vrea răul” – cum se exprima cineva într-un comentariu la un articol de al meu, este un reprezentant de seamă al capitalismului cel rău. Mai stau lângă el și alții – Soros, Rockefeller, Rothschild etc.

Deci încotro ne îndreptăm? Înspre trecut, cred eu. Secolul XXI va fi imaginea în oglindă a secolului XX. Dacă secolul trecut a fost despre răspândirea democrației, capitalismului în lume și învingerea totalitarismului, secolul acesta va fi invers. Iar la un moment dat, generațiile viitoare născute în totalitarism (sau totalitarism digitalizat, dacă doriți), probabil vor căuta o ieșire, cu condiția să mai existe încă cărți sau alte surse de informare de unde să înțeleagă că se poate și altfel!

În tot acest timp apartheidul sanitar continuă, oamenii se ceartă între ei, vaccinați vs nevaccinați, pașaport Covid sau nu pașaport Covid (după cum știți Grecia militează deja pentru această idee), amenzi sau nu amenzi, restricții sau relaxări - iar drepturile le vor fi luate încet încet, unul câte unul, și supravegherea digitală, intruziunea în viața privată (Big Brother), va atinge noi culmi în numele siguranței colective. Totul într-o cascadă de aplauze!

Când ne vom întoarce la normalitatea dinaintea pandemiei, după părerea mea? Niciodată!

×

Îți vom trimite un e-mail în momentul în care este publicat un articol nou pe pagina noastră. Te rugăm să îți introduci numele și adresa de e-mail pentru primi notificări.

 

Comentarii

Încă nu există comentarii. Lasă un comentariu.
Adresa ta de e-mail NU va fi publicată pe site.

Captcha Image

Articole care te-ar putea interesa