Blog

7 minute - Timp de citire (1473 cuvinte)
Certificatul verde Covid – o absurditate juridică și medicală
24
  17-09-2021
  3998
  0

Certificatul verde Covid – o absurditate juridică și medicală

Astăzi, Guvernul României a introdus certificatul verde printr-o hotărâre care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Certificatul verde Covid (green pass), raportat la datele pe care le deținem în prezent, nu este doar o absurditate juridică ci și una medicală. Ministrul israelian al Sănătății a fost surprins recunoscând că singurul scop al acestui certificat este să pună presiune pe nevaccinați pentru a se vaccina. A se vaccina și apoi ce? Apoi să atingem 10.000 de cazuri pe zi cum are acum Israelul? Apoi să avem mai mulți vaccinați decedați prin spitale, cum se întâmplă în Marea Britanie?

Mai exact, green pass-ul nu va mai fi folosit doar la circulație internațională, așa cum fusese el prezentat inițial (pentru „înlesnirea liberei circulații”) ci și pentru a participa la unele activități sociale în interiorul țării. Acum sunt „unele”, dar mâine-poimâine nu vei mai avea job fără certificatul absurdului, așa cum se întâmplă în Italia.

Astfel, în judeţele/localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mie, noile norme prevăd că activităţile sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:

•    vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
•    care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
•    care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”.

Obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, se aplică și copiilor peste 6 ani. Notă – în cazul tinerilor sunt deja studii care arată că efectele adverse ale vaccinului pot prezenta mai mult pericol decât boala în sine.

Activitățile sunt următoarele:

•    în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane şi cu purtarea măștii de protecție.
•    organizarea şi desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului şi cu purtarea măștii de protecție.
•    organizarea de evenimente private (nunți, botezuri etc.) cu un număr de participanți de maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană.
•    organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior şi de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite prin ordinul ministrului sănătății.
•    organizarea de conferințe este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății.
•    organizarea de mitinguri şi demonstrații este permisă cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane.
•    activitatea restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00.
•    activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00.
•    activitatea cu publicul la jocurile de noroc este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.
•    activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.
•    activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului şi în intervalul orar 5:00 – 24:00.
•    activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00.
•    activitățile sportive şi recreative în aer liber sunt permise cu participarea a maxim 10 persoane care nu locuiesc împreună, în condițiile care vor fi stabilite prin ordin comun al ministrului Culturii şi ministrului Tineretului şi Sportului.

De asemenea, în cazul județelor/localităților cu incidența cuprinsă între 4 și 6 la mia de locuitori, sălile de sport şi/sau fitness pot funcționa fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.

Toată revolta împotriva acestei măsuri este pe deplin justificată și prezentă în toate țările în care a fost introdus. Și știți care e culmea – ies protestatarii în mai toate țările europene de ceva vreme deja și nu mor de Covid...

    1. Vaccinații transmit virusul.

La sfârșitul lunii iulie 2021, CDC-ul american a anunțat că, în urma ultimelor studii, s-a descoperit o încărcătură virală similară în căile respiratorii ale celor vaccinați cât și ale celor nevaccinați. Pe scurt, vaccinații sunt vectori de transmitere exact la fel ca nevaccinații. S-au mai încercat niște sofisme de către unii, „ar fi aceeași cantitate virală dar e posibil să nu stea la fel de mult în caile respiratorii ale unui vaccinat comparativ cu un nevaccinat” – dar irelevante și toate la „timpul probabil”. Aceeași încărcătură virală înseamnă același potențial de transmitere. Însuși vârful de lance în lupta cu molima, dr. Fauci, a semnalat televizat acest aspect. Și deja toți știm, când Mr. Fauci semnalează ceva, devine literă de lege.

Orice discuție pornind de la această bază frizează absurdul. Un om testat va sta cu frică într-un restaurant alături de un om vaccinat doar pentru că cel din urmă poate transmite virusul dar nu are obligație să prezinte un test negativ. Păi cum asigurăm aici sănătatea publică?

    2. Discriminarea este mai mult decât evidentă.

Există tot felul de voci în mediul online care încearcă să o scalde cum că nu ar fi o discriminare invocând tot felul de comparații stupide și puerile. Pentru ei în mod special trebuie să începem cu definiția discriminării din DEX – „Politică prin care un stat sau o categorie de cetățeni ai unui stat sunt lipsiți de anumite drepturi pe baza unor considerente nelegitime.

Continuăm cu Protocolul Adițional Nr. 12 la Convenția Europeană a Drepturilor Omului:

Articolul 1 - Interzicerea generală a discriminării

1. Exercitarea oricărui drept prevăzut de lege trebuie să fie asigurată fără nici o discriminare bazată, în special, pe sex, rasă, culoare, limbă, religie, opinii politice sau orice alte opinii, origine naţională sau socială, apartenenţa la o minoritate naţională, avere, naştere sau oricare altă situaţie.
2. Nimeni nu va fi discriminat de o autoritate publică pe baza oricăruia dintre motivele menţionate în paragraful 1.

Și ajungem la Constituția României:

Art. 16
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

Art. 26
(1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată. (după cum știm vaccinarea este un act medical voluntar, intim, informat și privat)

Citatele ar putea continua. Să dăm un exemplu ca să înțeleagă și cei care percep viața prin intermediul comparațiilor: 2 oameni stau în fața intrării unui restaurant, unul e vaccinat celălalt nu, ambii pot fi infectați sau sănătoși, însă dintre ei intră doar vaccinatul. Celălalt, pe lângă că are nevoie de test pe banii lui (nu contează cât, ar putea fi și 1 leu), nici măcar nu are siguranța că sănătatea sa este protejată odată intrat.

Pe de altă parte, de fapt niciunul dintre ei nu are siguranța a nimic deoarece nici testele PCR nu oferă o garanție a veridicității, motiv pentru care CDC-ul american recomandă acum renunțarea la testarea RT-PCR și găsirea unor teste mai relevante. Singurul numitor comun care rămâne real este frica. Singur dușman real al oamenilor și singurul aliat de nădejde al „promotorilor” pandemiei e frica.

Despre sănătate publică nu mai e demult, despre democrație și stat de drept nici atât, atunci despre ce e? Despre zorii unui sistem de credit social introdus pe ușa din spate a „problemelor de sănătate publică”? Despre începutul contopirii identităților noastre fizice, digitale și biologice despre care vorbea Klaus Schwab? Nu știu dar ceea ce știu sigur e că nimeni nu ne invită cu frumosul la o altfel de orânduire ci cu forța. Și mai știu că acum e într-adevăr momentul pentru solidaritate, vaccinat-nevaccinat nu contează câtuși de puțin!

×

Îți vom trimite un e-mail în momentul în care este publicat un articol nou pe pagina noastră. Te rugăm să îți introduci numele și adresa de e-mail pentru primi notificări.

 

Comentarii

Încă nu există comentarii. Lasă un comentariu.
Adresa ta de e-mail NU va fi publicată pe site.

Captcha Image

Articole care te-ar putea interesa