Clauze abuzive

Clauze abuzive

Cauți un avocat specializat în clauze abuzive și drept bancar?

Un avocat bun în litigii cu bănci îți poate oferi sprijin juridic cu privire la identificarea clauzelor și comisioanelor bancare abuzive, recuperarea sumelor achitate pentru comisioane abuzive, darea în plată, contracte de credit și alte aspecte specifice acestui domeniu juridic. Contactează-ne la 0755627706

Pentru unii agenți economici, introducerea clauzelor abuzive în contracte e ca un joc de poker, mizează pe faptul că puțini consumatori le vor descoperi cacealmaua. Din acest motiv aveți nevoie de un avocat specializat în clauze abuzive care să le demascheze cacealmaua. Nu ezitați să ne contactați!

Avocat Clauze Abuzive Timisoara

Potrivit art. 4 alin. 1 Legea nr. 193/2000 este considerată abuzivă o clauză care nu a fost negociată direct cu consumatorul dacă, prin ea însăşi sau împreună cu alte prevederi din contract, creează, în detrimentul consumatorului şi contrar cerinţelor bunei-credinţe, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor.

Sigur! Prima dată este indicat să supuneți contractul de credit analizei unui avocat specializat în acest domeniu.

Biroul de Credit este o societate de drept privat care administrează o bază de date organizată în sistem centralizat, ce conține date referitoare la activitatea de creditare desfășurată de instituțiile financiar-bancare, autorizate potrivit legii. Baza de date a Biroului de Credit poate fi consultată de către instituțiile de credit, instituțiile financiare nebancare, societățile de asigurări și cele de recuperare creanțe care au încheiat un Contract cu Biroul de Credit.

Ștergerea din Biroul de Credit se poate realiza de către instituția care a solicitat înscrierea dumneavoastră în această bază de date. Este bine de știut că uneori insituțiile vă pot înscrie abuziv în Biroul de Credit sau înregistrarea dumneavoastră poate rămâne valabilă în sistem chiar și după ce ați achitat datoriile cu care figurați inițial. În acest caz, în primă instanță puteți face o cerere scrisă pentru ștergerea din Biroul de Credit către insituția care v-a înscris în iar dacă aceasta refuză puteți lua legătura cu un avocat pentru soluționarea problemei.

În situaţia în care un consumator se află în dificultate de plată, creditorul şi consumatorul trebuie să conlucreze pentru a stabili motivele apariţiei dificultăţilor şi pentru a se lua măsuri adecvate de către creditor. Cu alte cuvinte, banca vă poate oferi soluții în funcție de situația în care vă aflați. De exemplu:
  • refinanţarea totală sau parţială a contractului de credit utilizând una din ofertele curente ale creditorului;
  • prelungirea duratei contractului de credit;
  • schimbarea tipului contractului de credit;
  • amânarea plăţii sumei totale sau parţiale a ratei de rambursare pentru o perioadă;

Exetcutarea silită este o măsură legală la care banca poate apela dacă nu există altă modalitate de a-și recupera datoria dar trebuie știut că această măsură este ultima la care se recurge și până să ajungeți la executarea silită și la pierderea bunurilor sau a locuinței banca acționează prin popriri de salariu, prin blocarea conturilor bancare sau prin punerea sechestrului pe anumite bunuri. În tot cursul executării silite, sub supravegherea executorului judecătoresc, împreună cu banca puteți conveni ca aceasta să se efectueze, în total sau în parte, numai asupra veniturilor bănești sau altor bunuri pe care le dețineți, ca vânzarea bunurilor supuse urmăririi să se facă prin buna învoială sau ca plata obligației să se facă în alt mod admis de lege. Aceste lucruri se pot obține și în instanță, pe calea contestației la executarea silită.

Darea în plată reprezintă stingerea tuturor creanțelor înregistrate în temeiul contractului de credit, prin transferul dreptului de proprietate asupra imobilului ipotecat către creditor, respectiv către bancă. Citește mai multe aici.

Există comisioane abuzive care, deși au fost anulate de instanțele de judecată în repetate rânduri, uneori încă se mai practică. Citește mai multe aici.

Da, se poate, în termen de maxim 3 ani de la închiderea creditului.

Avocat clauze abuzive Timișoara - Litigii cu bănci
Drept bancar | Comisioane bancare abuzive

Contractele de credit includ deseori clauze și comisioane abuzive. Aceste clauze adaugă la rata de credit plătită lunar, motiv pentru care multe persoane aleg să dea banca în judecată și să înlăture aceste clauze și comisioane din contract pentru toată perioada creditului. Dacă vă aflați într-o astfel de situație, vă rugăm să ne contactați.

Cabinet de avocat Alexandru Mușătoiu – sună-ne la 0755627706 sau programează o întrevedere.

Cabinet de avocat Alexandru Mușătoiu – sună-ne la 0755627706 sau programează o întrevedere.

Cabinet de avocat Alexandru Mușătoiu – sună-ne la 0755627706 sau programează o întrevedere.
Pentru orice probleme de clauze abuzive vă rugăm să ne contactați.
Programează o întrevedere