Daune accidente

Daune accidente

Cauți un avocat specializat în accidente rutiere și daune auto?

Un avocat bun îți poate oferi sprijin juridic cu privire la stabilirea daunelor morale și materiale în caz de accident rutier, negociere cu compania de asigurări, RCA, punctajul traumatologic și alte aspecte specifice acestui domeniu juridic. Contactează-ne!

În funcție de gravitatea accidentului și urmările sale, daunele pot varia. Citește mai multe despre acest subiect aici.

Stabilirea despăgubirilor datorate în urma unui accident rutier se poate face și pe cale amiabilă. Modul de cuantificare al leziunilor traumatice se face în baza punctajului traumatologic comunicat de Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" Bucureşti. Așadar este un mod de cuantificare al despăgubirilor pe cale amiabilă. Detaliile tehnice le puteți găsi în Ordinul 1/2022 1/2293 emis de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Cabinet de avocat Alexandru Mușătoiu – sună-ne la 0721228823 sau programează o întrevedere.

Avocat accidente rutiere Timișoara - Daune auto
Daune accidente rutiere | Asigurări | Despăgubiri | Daune morale

În cazul în care ați fost implicat într-un accident rutier produs din vina altui conducător auto, în urma căruia au rezultat daune materiale și vătămări ale integrității corporale și sănătății, aveți dreptul la repararea integrală a prejudiciului cauzat, care se compune din pierderea efectiv suferită, beneficiul nerealizat și daune morale.

Pentru recuperarea prejudiciului trebuie să vă adresați asiguratorului RCA al autoturismului care se face vinovat de producerea accidentului. Daunele vă vor fi acordate chiar și dacă autorul accidentului a rămas neidentificat, dar a fost identificat autoturismul și acesta este asigurat.

Potrivit Legii nr. 132/2017, limitele maxime pe care le poate acoperi asigurarea RCA în cazul unui accident sunt: 1.220.000 Euro - pentru prejudicii materiale produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, și 6.070.000 Euro - pentru vătămări corporale şi decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul şi acelaşi accident (daune morale), indiferent de numărul persoanelor prejudiciate.

De asemenea, despăgubirile se acordă atât victimelor aflate în autoturismul nevinovat de producerea accidentului cât și persoanelor aflate în interiorul autoturismului care a produs accidentul, cu excepția șoferului vinovat. Prin urmare, chiar dacă șoferul mașinii în care v-ați aflat se face vinovat de producerea accidentului, provocându-vă astfel vătămări, aveți dreptul la despăgubiri.

Refuzul des întâlnit al societăților de asigurare de a acorda despăgubiri la nivelul cuvenit și încercarea acestor societăți de a determina victimele unor accidente să accepte compensații mult sub valoarea reală a prejudiciului, conduc adesea la procese în fața instanțelor judecătorești și, implicit, la nevoia de a fi asistat și reprezentat de către un profesionist în domeniu.