Noutăți

2 minute - Timp de citire (347 cuvinte)
Top avocați
22
  19-09-2020
  9365
  0

Top avocați

Top avocați (Timișoara, București, Arad, Resița etc), cel mai bun avocat din (Timișoara, Cluj, Arad etc.), avocat online, avocat pro bono, gratuit, avocați celebri ș.a.m.d. – acestea sunt unele dintre căutările în mediul online prin care oamenii încearcă să își găsească avocatul potrivit.

Ar fi frumos să existe o listă de avocați, poate un tablou anual conținând clasamentul avocaților dintr-un anumit oraș sau din România în ordinea performanțelor din acel an. În acest fel toți s-ar îndrepta spre primii din acel top deși avocatul potrivit pentru problema lor s-ar putea să nici nu facă parte din acel clasament.

Însă așa ceva nu există! Există doar unele platforme care încearcă să profite de slăbiciunile oamenilor folosind cuvinte precum ”ieftin, rapid, gratuit, prețuri mici etc” (am mai scris un articol despre acest subiect). Iar motivul pentru care nu există un astfel de top este cât se poate de simplu și logic: clasamentele se fac în campionate! Sportivii, echipele de fotbal, baschet etc., atleții – toți sunt clasificați în top-uri deoarece participă la campionate, concurează unii cu ceilalți, iar la sfârșitul competiției poți avea un clasament clar în funcție de performanțele fiecăruia.

Dar așa ceva nu există în avocatură la fel cum nu există în medicină, arhitectură, contabilitate și așa mai departe. Asta deoarece avocații, medicii și alți profesioniști nu participă la campionate, nu concurează în cadrul unei competiții cu reguli clare de genul celei sportive, ca urmare, nu se poate întocmi un top al acestor profesioniști. Ei sunt într-o competiție liberă pe piața de servicii dar scopul nu este să ”învingă” alți colegi ci să rezolve problema clientului. Există unele premii de excelență, naționale sau internaționale, care se pot acorda unei case de avocatură pentru merite deosebite într-un anumit domeniu dar un clasament nu există.

În cele din urmă, ajungem tot la concluzia unui articol mai vechi – important este omul din spatele costumului, robei, aparențelor. Dacă tu simți că acel om este pe lungimea ta de undă, sincer, clar, pregătit și dornic să te ajute, atunci acel om se va clasa pe primul loc în topul tău personal!

×

Îți vom trimite un e-mail în momentul în care este publicat un articol nou pe pagina noastră. Te rugăm să îți introduci numele și adresa de e-mail pentru primi notificări.

 

Comentarii

Încă nu există comentarii. Lasă un comentariu.
Adresa ta de e-mail NU va fi publicată pe site.

Captcha Image

Articole care te-ar putea interesa