Noutăți

2 minute - Timp de citire (373 cuvinte)
Este obligat curierul să vină până la ușa ta?
19
  28-01-2021
  29236
  0

Este obligat curierul să vină până la ușa ta?

Este obligat curierul, indiferent că vorbim de comenzi prin Glovo, Emag, Tazz, Amazon etc., să vină până la ușa ta? Răspuns simplu – Da! Curierii de la noi și-au format un obicei de a chema destinatarii coletelor în fața blocului pentru predare. De ce? De lene! Dar și din cauza faptului că oamenii nu sunt bine informați și se lasă păcăliți de fel și fel de motive invocate de curieri.

De exemplu, acum în perioada pandemiei, am auzit de pe la clienți și prieteni că invocau tocmai pandemia ca să nu urce până la ușa unui apartament de bloc. Păi e distanțare, nu?! Nu – indiferent ce motive auziți de la ei pentru care nu ar putea să vină până la ușă, ignorați-le. Chiar și biroul nostru de avocatură a întâmpinat asemenea tentative. E chiar o idee proastă să încerci asta cu un cabinet de avocatură, după cum și-au dat seama și ei. E adevărat că nu toți curierii acționează așa. E adevărat și că au fost foarte încărcați în ultima perioadă. Dar unde-i lege, nu-i tocmeală!

Dar hai să înțelegeți, pe scurt, cum funcționează serviciile de curierat, în special când comandați prin aplicații pe smartphone și de pe anumite platforme online. Fiecare aplicație sau platformă vă cere să introduceți o adresă de livrare, evident. Acea adresă se va regăsi pe documentul de transport care va ajunge la curier. Dacă ați indicat toate datele (stradă, scară, etaj, apartament), atunci exact la acea adresă trebuie să se facă livrarea, adică în fața ușii apartamentului. Dacă, de exemplu, ați indicat numărul blocului fără alte detalii, atunci curierul este îndreptățit să vă cheme în fața blocului pentru predare.

Potrivit art. 1976 al. 2 Cod Civil „Predarea bunurilor transportate se face la domiciliul sau sediul destinatarului, dacă din contract, din practicile statornicite între părţi ori conform uzanţelor nu rezultă contrariul.” Prin urmare, dacă ați dat toate detaliile adresei de livrare, fix la acea adresă este obligat curierul să livreze.

Iar dacă totuși refuză un curier să urce până în fața ușii pentru livrare, sunați la birourile firmei de curierat și faceți o reclamație. O să fiți surprinși cât de repede își va aduce aminte curierul că, de fapt, e obligația lui să urce până în fața ușii.

×

Îți vom trimite un e-mail în momentul în care este publicat un articol nou pe pagina noastră. Te rugăm să îți introduci numele și adresa de e-mail pentru primi notificări.

 

Comentarii

Încă nu există comentarii. Lasă un comentariu.
Adresa ta de e-mail NU va fi publicată pe site.

Captcha Image

Articole care te-ar putea interesa