Noutăți

1 minut - Timp de citire (239 cuvinte)
Masca în aer liber a fost declarată nelegală de judecători
39
  24-12-2020
  6062
  0

Masca în aer liber a fost declarată nelegală de judecători

Curtea de Apel București a hotărât, în 23.12.2020, că decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise este nelegală.

“Anulează parţial prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427 din 17.12.2020, publicat în Monitorul oficial nr. 1257 din 18 decembrie 2020, în ceea ce priveşte instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, în sensul înlăturării sintagmei „…şi deschise”. Cu recurs în maxim două zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată în şedinţă publică azi 23.12.2020”, este decizia Curții de Apel București.

Hotărârea încă nu este definitivă și nu poate fi pusă în aplicare, poate fi atacată cu recurs astfel cum scrie și mai sus, dar există șanse bune ca această soluție să fie menținută și în calea de atac de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Adică, vom avea, în sfârșit, o decizie judecătorească definitivă care anulează la nivel național obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise. Am primit o gură de aer proaspăt pe sfârșit de an, la propriu și la figurat.

UPDATE 05.01.2021: Astăzi, 05.01.2021, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul declarat de către Departamentul pentru Situații de Urgență și a casat sentința pronunțată de Curtea de Apel București. Astfel, purtarea măștii în spațiile deschise rămâne obligatorie. Decizia este definitivă.

×

Îți vom trimite un e-mail în momentul în care este publicat un articol nou pe pagina noastră. Te rugăm să îți introduci numele și adresa de e-mail pentru primi notificări.

 

Comentarii

Încă nu există comentarii. Lasă un comentariu.
Adresa ta de e-mail NU va fi publicată pe site.

Captcha Image

Articole care te-ar putea interesa