Noutăți

2 minute - Timp de citire (482 cuvinte)
faliment-euroins
4
  21-03-2023
  2803
  0

Ce urmează pentru cei cu polițe RCA la Euroins?

Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis săptămâna trecută să retragă autorizația de funcționare a Societății Euroins România. Decizia vine după ce firma de asigurări a fost sancționată cu amenzi în valoare totală de peste 16 milioane de lei ca urmare a mai multor acțiuni de control desfășurate de către ASF între februarie 2020 și ianuarie 2023. Decizia ASF prevede, de asemenea, constatarea stării de insolvență și promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva Euroins.

Mai pot fi folosite polițele RCA încheiate la Euroins?

Cei care au polițe încheiate la Euroins trebuie să știe că deocamdată acestea rămân valabile și se vor putea încheia în continuare constatări de soluționare amiabilă în caz de accident. Abia după ce se va pronunța hotărârea de deschidere a procedurii de faliment (nu de insolvență), cei asigurați la Euroins vor trebui, în termen de 90 de zile la data pronunțării hotărârii, să încheie polițe la alt asigurator. Totuși, cei care doresc să renunțe de pe acum la polițele încheiate cu Euroins o pot face, iar în cazul în care nu au existat daune pe aceste polițe își vor putea recupera diferența de primă de la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA).

Ce se întâmplă în caz de accident cu polița Euroins?

După decizia de retragere a autorizației de funcționare, Fondul de Garantare a Asiguraților a preluat activitatea Euroins. În acest caz, dacă accidentul a avut loc după data publicării in Monitorul Oficial a deciziei de retragere a autorizației de funcționare a Euroins, puteți cere deschiderea unui dosar de daune la FGA. Pentru evenimentele rutiere produse înainte de această dată puteți face o cerere pentru deschiderea unui dosar de daună către FGA doar dacă nu ați înaintat o asemenea cerere și către Euroins.

Cum pot obține despăgubiri?

Pentru obținerea despăgubirilor vă puteți adresa Fondului de Garantare a Asiguraților după deschiderea dosarului de daună printr-o cerere de plată privind acordarea despăgubirilor.

Cum pot renunța la polița Euroins?

Pentru a denunța polița de asigurare Euroins, puteți urma pașii de mai jos:

 • Transmiteți o solicitare de denunțare la Societatea EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;
 • Transmiteți la FGA, o cerere de restituire-Anexa 9, completând online formularul dedicat, pe site-ul FGA “Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă”;
 • Solicitarea dumneavoastră trebuie să fie însoțită de următoarele documente:
  1. Împuternicire / Procură, dacă este cazul;
  2. Copie act identitate;
  3. Copie poliță de asigurare;
  4. Copie dovada plății primelor de asigurare, în cazul plății primelor în rate;
  5. Dovada denunțării contractului de asigurare înregistrată / transmisă la asigurător.

Deținătorii polițelor RCA ale Euroins pot, așadar, beneficia în continuare de aceste polițe iar în cazul în car apar incidente în trafic trebuie să știe că se pot adresa Fondului de Garantare a Asiguraților. Pe pagina FGA puteți găsi mai multe informații cu privire la procedurile și documentele necesare pentru obținerea despăgubirilor.

×

Îți vom trimite un e-mail în momentul în care este publicat un articol nou pe pagina noastră. Te rugăm să îți introduci numele și adresa de e-mail pentru primi notificări.

 

Comentarii

Încă nu există comentarii. Lasă un comentariu.
Adresa ta de e-mail NU va fi publicată pe site.

Captcha Image

Articole care te-ar putea interesa