Noutăți

1 minut - Timp de citire (169 cuvinte)
Ajutor pentru HORECA
16
  18-11-2020
  1652
  0

Ajutor pentru HORECA

HORECA va primi, în sfârșit, ajutor financiar de la stat sub o altă formă decât facilitățile fiscale, care oricum nu ajutau mai deloc acest sector grav afectat de pandemie. Schema de ajutor este, desigur, copiată după modelul altor țări europene însă important este că acest sector va recepționa și altceva în afară de restricții.

Schema de ajutor presupune acoperirea a 20% din pierderea suferită la cifra de afaceri în 2020 față de anul 2019. Practic, pe baza documentelor justificative, statul va acoperi 20% din pierderile aferente 2020. Procedura se va desfășura online, similar cu cea privind emiterea certificatelor pentru situații de urgență, antreprenorii fiind probabil obligați să încarce și să trimită toate documentele justificative.

Implementarea și normele specifice vor mai avea puțin de așteptat deoarece schema de ajutor trebuie aprobată de Comisia Europeană, ulterior aprobării guvernul putând emite o ordonanță de urgență și norme metodologice pentru aplicarea ei, potrivit declarațiilor primului ministru și ale ministrului economiei.

Vom reveni cu detalii în momentul în care reglementările vor intra în vigoare.

×

Îți vom trimite un e-mail în momentul în care este publicat un articol nou pe pagina noastră. Te rugăm să îți introduci numele și adresa de e-mail pentru primi notificări.

 

Comentarii

Încă nu există comentarii. Lasă un comentariu.
Adresa ta de e-mail NU va fi publicată pe site.

Captcha Image

Articole care te-ar putea interesa