Blog

1 minut - Timp de citire (174 cuvinte)
Înlocuirea lui Dumnezeu cu programarea inteligentă
7
  02-07-2022
  1235
  0

Înlocuirea lui Dumnezeu cu programarea inteligentă

În cadrul emisiunii „Drumul bun” din 01.06.2022, am abordat împreună cu Nadia Iucu, printre alte subiecte, și subiectul înlocuirii lui Dumnezeu cu designul inteligent, o țintă declarată și urmărită de către Forumul Economic Mondial prin vocea lui Yuval Noah Harari, consilier șef al lui Klaus Schwab. Dacă nu cunoașteți declarația, o puteți vedea aici:



Sigur, subiectul e atât de complex încât nu ne-ar fi ajuns nici 10 emisiuni. Rămân multe de analizat și de spus despre etica, morala unei astfel de schimbări fundamentale în istoria omenirii. Însă am luat-o cu începutul – exact cum Biblia subliniază că suntem făuriți după chipul și asemănarea Creatorului, tot așa „designul inteligent” s-ar implementa ipotetic după chipul și asemănarea programatorului. Iar acesta din urmă nu prea pare...inteligent!

Nu orice nouă descoperire tehnologică (genetică în cazul de față) este un progres, un plus, o forță pozitivă în evoluția umanității – luați ca exemplu bomba atomică. Pe de altă parte, robia a fost tot timpul prezentată ca o eliberare de juguri imaginare! Sofisme...vă recomand studierea lor, e plin de ele.

×

Îți vom trimite un e-mail în momentul în care este publicat un articol nou pe pagina noastră. Te rugăm să îți introduci numele și adresa de e-mail pentru primi notificări.

 

Comentarii

Încă nu există comentarii. Lasă un comentariu.
Adresa ta de e-mail NU va fi publicată pe site.

Captcha Image

Articole care te-ar putea interesa