Noutăți

1 minut - Timp de citire (228 cuvinte)
Divorț, partaj, custodie
46
  06-03-2020
  2696
  0

Divorț, partaj, custodie

Orice avocat bun specializat în divorț, partaj și exercitarea autorității părintești, știe că aceste situații sunt traumatizante pentru cei care trec prin ele. Deși din punct de vedere juridic, un divorț este tot un divorț, în realitate, fiecare caz în parte este diferit deoarece persoanele sunt diferite și răspunsul fiecăruia la această etapă neplăcută este diferit. Prin urmare, avocatul trebuie să dea dovadă de empatie și să se adapteze clientului din fața sa.

De curând, printr-o decizie publicată la 24.02.2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat că ” în interpretarea și aplicarea unitară a dispozițiilor art. 2 alin. (4), art. 59 alin. (2) și art. 64 alin. (2) din Legea nr. 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator, cu modificările și completările ulterioare, instanța de judecată nu poate consfinți acordul de mediere referitor la înțelegerea părților privind desfacerea căsătoriei. Cu privire la rezolvarea aspectelor accesorii divorțului, instanța de judecată poate consfinți acordul de mediere având acest obiect.

Așadar, soții nu pot divorța în fața unui mediator, variantele divorțului consfințite de lege fiind: în fața notarului, în fața ofițerului de stare civilă și în fața instanței de judecată. În practică, ultima variantă este cea mai răspândită deoarece soții au nevoie de intervenția judecătorului pentru a decide unele aspecte asupra cărora nu pot cădea de comun acord.

*Serviciile noastre în acest domeniu pot fi vizualizate aici.

×

Îți vom trimite un e-mail în momentul în care este publicat un articol nou pe pagina noastră. Te rugăm să îți introduci numele și adresa de e-mail pentru primi notificări.

 

Comentarii

Încă nu există comentarii. Lasă un comentariu.
Adresa ta de e-mail NU va fi publicată pe site.

Captcha Image

Articole care te-ar putea interesa