Noutăți

1 minut - Timp de citire (263 cuvinte)
COVID – izolarea și masca
15
  26-10-2020
  2838
  0

COVID – izolarea și masca

Persoanele infectate cu Covid care nu prezintă simptome specifice, precum și cei care contractează o formă ușoară a infectării, pot fi izolați la domiciliu începând cu 23.10.2020. Din cauza presiunii care există în prezent asupra sistemului medical, guvernul a emis Ordonanța de Urgență nr. 180/2020, reglementând ceea ce, din perspectiva multor semeni, ar fi trebuit să existe demult.

Astfel, prin ordonanța menționată se completează Legea nr. 136/2020, pe care am analizat-o în acest articol, dându-se posibilitatea asimptomaticilor și celor cu forme ușoare de Covid să se izoleze la domiciliu sau într-un alt loc ales de ei, cu informarea și sub monitorizarea medicului de familie, atât înainte de aflarea rezultatului testului cât și după confirmarea unui test pozitiv.

Medicul de familie este cel care emite certificatul de concediu medical atât în cazul celor confirmați pozitiv și izolați cât și în cazul celor carantinați până la aflarea rezultatului testului, dacă acesta s-a dovedit a fi negativ. Modalitatea efectivă a monitorizării de către medicul de familie va fi reglementată printr-un ordin al ministrului sănătății în cel mult 30 zile, iar fișa monitorizării va fi transmisă către Direcția Județeană de Sănătate Publică.

Cu privire la purtarea măștii, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, prin Hotărârea nr. 50/2020 a făcut precizarea că, în localitățile în care purtarea măștii este obligatorie în spațiile deschise (cum este și Timișoara), aceasta va putea fi înlăturată, pe scurte perioade de timp, pentru fumat, consumul de produse alimentare (mâncare/băutură – fără a sta la o terasă) și pentru desfășurarea activităților sportive individuale, cu păstrarea unei distanțe de 2 metri față de alte persoane.

×

Îți vom trimite un e-mail în momentul în care este publicat un articol nou pe pagina noastră. Te rugăm să îți introduci numele și adresa de e-mail pentru primi notificări.

 

Comentarii

Încă nu există comentarii. Lasă un comentariu.
Adresa ta de e-mail NU va fi publicată pe site.

Captcha Image

Articole care te-ar putea interesa