Noutăți

2 minute - Timp de citire (304 cuvinte)
Cheltuieli inutile
53
  10-01-2020
  1625
  0

Cheltuieli inutile

Văd, de ceva timp încoace, o inflație de cursuri online, CD-uri, cărți scrise sau audio, cu fel și fel se subiecte care fac parte din aria de competență a avocaților. Unele denumiri sunt chiar hazlii, de exemplu “Cum să te ferești de executarea silită”, “Tot ce trebuie să știi înainte să deschizi o afacere”, “Ce trebuie să faci când iți cumperi casă”, “Ce clauze să nu introduci într-un contract de muncă” și așa mai departe.

Nu știu dacă aceste “programe” sunt dezvoltate de avocați, dar știu că te ajută exact cât te ajută Google să îți pui singur un diagnostic medical, adică după ce îți pierzi timpul, tot la medic ajungi. La fel și în cazul acestor “do it yourself”, doar că aici pierzi și bani.

Este evident că, în cazul apariției unei probleme juridice, tot la avocat ajungi, iar aici toată ar trebui să se țină seama de un aspect important. Să facem o comparație: hotărăști să îți construiești singur o casă și te poticnești la un moment dat, chemi niște profesioniști să te ajute iar acei constructori dărâmă tot ce ai construit tu deoarece greșelile făcute puteau fi chiar periculoase și reconstruiesc.

Cam asta se întâmplă și la avocat. Un profesionist care a fost lângă tine de la începutul drumului, știe cum s-a construit afacerea ta, care sunt obiectivele afacerii, punctele forte, punctele slabe și poate să dezvolte rapid o strategie de apărare în cazul unei probleme. Însă unul la care apelezi doar după ce a apărut problema, ba mai mult ai și încercat să o rezolvi tu singur (și, probabil, ai înrăutățit-o), va avea mult mai mult de lucru și nici nu va cunoaște toate detaliile. Asta se traduce pentru tine, clientul, în mai mult timp pierdut, șanse mai mici de succes și mai mulți bani pierduți.

În concluzie, fii isteț! 

×

Îți vom trimite un e-mail în momentul în care este publicat un articol nou pe pagina noastră. Te rugăm să îți introduci numele și adresa de e-mail pentru primi notificări.

 

Comentarii

Încă nu există comentarii. Lasă un comentariu.
Adresa ta de e-mail NU va fi publicată pe site.

Captcha Image

Articole care te-ar putea interesa