Noutăți

1 minut - Timp de citire (226 cuvinte)
Drept comercial – modificări legislative
32
  06-07-2020
  2174
  0

Drept comercial – modificări legislative

Din 05.07.2020 au intrat în vigoare modificările care vizează aspecte de drept comercial, respectiv modificări ale legii societăților comerciale. Astfel, prin Legea nr. 102/2020 au fost aduse modificări (simplificări) Legii nr. 31/1990.

Iată modificările:

  • s-a eliminat interdicția de a fi asociat unic într-o singură societate comercială – astfel antreprenorii, persoane fizice și persoane juridice, pot deveni în prezent asociat unic al mai multor societăți comerciale, fără restricții.
  • s-a eliminat interdicția prin care numărul societăților dintr-un anumit imobil nu putea depăși numărul încăperilor – prin urmare la același sediu pot funcționa mai multe societăți fără a se mai ține seamă de numărul spațiilor distincte.
  • s-a înlăturat necesitatea declarației pe propria răspundere privind deținerea calității de asociat unic într-o singură societate cu răspundere limitată – o consecință a eliminării interdicției de la primul punct.
  • la înmatricularea și la schimbarea sediului social se va prezenta la ONRC doar documentul care atestă dreptul de folosință asupra spațiului înregistrat la organul fiscal – alte documente au fost eliminate ca o consecință a dispariției interdicției de la punctul 2.
  • avizul vecinilor dintr-un imobil cu regim de locuință nu mai este necesar atunci când administratorul societății declară pe propria răspundere că la sediul social nu se desfășoară activitate.


Sperăm ca acesta să fie un bun început în eliminarea birocrației excesive, încurajarea antreprenorilor și digitalizarea eficientă a interacțiunilor mediului de afaceri cu autoritățile statale.

×

Îți vom trimite un e-mail în momentul în care este publicat un articol nou pe pagina noastră. Te rugăm să îți introduci numele și adresa de e-mail pentru primi notificări.

 

Comentarii

Încă nu există comentarii. Lasă un comentariu.
Adresa ta de e-mail NU va fi publicată pe site.

Captcha Image

Articole care te-ar putea interesa