Termeni si conditii

Politica de utilizare cookie-uri și tehnologii similare

Această politică se referă la cookie-urile și la tehnologiile similare folosite, după caz, în website-ul musatoiu.com.

Cookie-urile sunt folosite pentru următoarele scopuri:

  • Necesare - pentru crearea/autentificarea contului si pentru optiunea ta referitoare la cookie-uri. Site-ul nu va functiona corespunzator fara aceste cookie-uri.
  • Funționalitate - pentru functionarea si afisarea corecta a continutului site-ului. Ex: Facebook Connect / Share, Recaptcha / Google Map . Site-ul nu va functiona corespunzator fara aceste cookie-uri.
  • Analiză - pentru analiza comportamentului vizitatorilor site-ului si statistici. Ex: Google Analytics, Continut recomandat si o experienta personalizata pe site-ul nostru.

Această politică se completează cu politica musatoiu.com cu privire la protecția datelor personale pe care o puteți găsi aici și cu Termenii și Condițiile site-ului pe care le puteți găsi aici, pe care vă încurajăm să le citiți, acestea incluzând informații suplimentare utile, inclusiv cu privire la responsabilul musatoiu.com pentru protecția datelor personale, toate scopurile prelucrărilor de date de către musatoiu.com, drepturile dumneavoastră, precum și excepțiile și limitele acestora, etc. Protecția corespunzătoare a datelor cu caracter personal este un obiectiv important pentru musatoiu.com. Dorința noastră este să fim cât mai clari și transparenți cu privire la abordarea musatoiu.com în materie. Pentru orice întrebare, vă rugăm să ne contactați.

Ce sunt cookie-urile?

Cookie-ul este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către terminalul utilizatorului către un server musatoiu.com sau către un server al unei terțe părți.

La ce sunt folosite cookie-urile?

Aceste fișiere fac posibilă în principal recunoașterea terminalului utilizatorului și prezentarea conținutului într-un mod relevant, adaptat preferințelor utilizatorului. Cookie-urile asigură utilizatorilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile musatoiu.com pentru a oferi continut mai adaptat vizitatorilorr, ex: – preferințele în materie de confidențialitate online sau publicitate relevantă. De asemenea, sunt utilizate în pregătirea unor statistici anonime agregate care ne ajută să înțelegem cum un utilizator beneficiază de paginile noastre de internet, permițându-ne îmbunătățirea structurii și conținutului lor, fără a permite identificarea personală a utilizatorului.

Ce cookie-uri folosim?

Folosim două tipuri de cookie-uri: per sesiune și fixe. Cookie-urile per sesiune sunt fișiere temporare ce rămân în terminalul utilizatorului până la terminarea sesiunii sau închiderea aplicației. Cookie-urile fixe rămân pe terminalul utilizatorului pe o perioadă determinată de parametrii cookie-ului sau până sunt șterse manual de utilizator.

Cum sunt folosite cookie-urile de către acest site?

O vizită pe acest site poate plasa următoarele tipuri de cookie-uri:

  • cookie-uri strict necesare pentru funcționarea site-ului
  • cookie-uri pentru funcționalitate
  • cookie-uri pentru analiză

Cookie-urile și/sau tehnologiile similare strict necesare sunt esențiale pentru buna funcționare a site-ului, fiind setate pe dispozitivul dumneavoastră la accesarea site-ului sau în urma acțiunilor efectuate în site, după caz. Puteți seta browser-ul dumneavoastră pentru a bloca cookie-urile, însă în acest caz anumite secțiuni ale site-ului nu vor funcționa corect.

Conțin cookie-urile sau tehnologiile similare date personale?

Cookie-urile sau tehnologiile similare în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în multe cazuri, nici nu identifică personal utilizatorii de internet. Există însă situații când datele personale pot fi colectate prin utilizarea cookie-urilor pentru a facilita anumite funcționalități pentru utilizator sau pentru a oferi utilizatorului o experiență mai adaptată preferințelor sale. Astfel de date sunt criptate într-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

Care sunt tehnologiile similare?

Există alte tehnologii care pot fi utilizate în aceleași scopuri precum cookie-urile. musatoiu.com poate utiliza ca tehnologie similară Local Storage, Session Storage sau Indexed DB.

Blocare cookie-uri

În cazul în care doriți sa blocați cookie-urile, unele funcționalități ale site ului vor fi oprite, iar acest lucru poate genera anumite disfuncționalități sau erori în folosirea site-ului nostru. De exemplu, blocarea cookie-urilor vă poate împiedica:

  • să faceti comentarii
  • să distribuiți conținut pe paginile social media
  • să ne contactați prin formularele online

Cele mai multe browsere sunt setate implicit să accepte cookie-uri. În cazul în care nu sunteți de acord cu utilizarea anumitor sau a tuturor fișierelor de tip cookie și doriți să le blocați, puteti utiliza modulul "Cookie & GDPR" aflat in partea de jos a site-ului, sau le puteți bloca din setările browser-ului.

Administrarea preferințelor cu privire la plasarea de cookie-uri

În general, o aplicație folosită pentru accesarea paginilor web permite salvarea cookie-urilor și/sau a tehnologiilor similare pe terminal în mod implicit. Acestea sunt stocate pe perioade descrise în tabelul de mai jos. Aceste setări pot fi schimbate în așa fel încât administrarea automată a cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web sau utilizatorul să fie informat de fiecare dată când cookie-uri sunt trimise către terminalul său. Informații detaliate despre posibilitățile și modurile de administrare a cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicației (browser-ului web) sau folosind modulul "Cookie & GDPR" aflat în partea de jos a site-ului. Limitarea folosirii cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale website-ului.

De ce sunt cookie-urile și/sau tehnologiile similare importante pentru Internet?

Cookie-urile și/sau tehnologiile similare reprezintă un punct central al funcționării eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptate preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri sau părți ale site-urilor imposibil de folosit. Dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi, cu respectarea legislației, publicitate online – ci doar că aceasta nu va mai putea ține cont de preferințele și interesele dvs., evidențiate prin comportamentul de navigare.
Exemple de întrebuințări importante ale cookie-urilor:

  • Conținut adaptat preferințelor utilizatorului – categorii / articole.
  • Reținerea parolelor
  • Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet (opțiuni family mode, funcții de safe search).
  • Limitarea frecvenței de difuzare a reclamelor – limitarea numărului de afișări a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
  • Furnizarea de publicitate relevantă pentru utilizator.
  • Măsurarea, optimizarea și adaptarea caracteristicilor de analiză – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conținut este vizualizat și modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex: prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc.). Website-urile derulează aceste analize privitoare la utilizarea lor pentru a-și îmbunătăți serviciile în beneficiul utilizatorilor.
  • Posibilitatea de a comenta sau distribui conținut pe paginile social media(Facebook, Google, LinkedIn, Twitter)

Securitate și aspecte legate de confidențialitate

În general browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite niveluri de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.
Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:

  • Particularizarea setărilor modulului "Cookie & GDPR" aflat în partea de jos a site-ului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru dumneavoastră al securității utilizării cookie-urilor.
  • Particularizarea setărilor browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru dumneavoastră al securității utilizării cookie-urilor.
  • Dacă sunteți singura persoană care utilizează computerul, puteți seta, dacă doriți, termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și a datelor personale de acces.
  • Dacă împărțiți accesul la calculator, puteți lua în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideți browserul. Aceasta este o variantă de a accesa site-urile care plasează cookie-uri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii de navigare.

Linkuri și informații suplimentare utile

Cookie-uri pe musatoiu.com

Tabelul de mai jos descrie fiecare cookie utilizat pe website, inclusiv rolul acestuia. Nu vom utiliza aceste cookie-uri în alte moduri decât cele indicate în prezenta Politică de utilizare cookie-uri.

  • Nume criptat MD5

    Categorie: Funcționalitate
    Tip: Sesiune
    Scop: Functionare Site
    Durata: Sesiune
  • cookieconsent_status

    Categorie: Funcționalitate
    Tip: Permanent
    Scop: Politica cookie
    Durata: 1 an

musatoiu.com folosește serviciile următoarelor terțe părți în scopul oferirii de funcționalități, pentru analiză, posibilitatea de a comenta, distribuirea de continut pe social media si publicitate. Este posibil ca aceste terțe părți să seteze și să folosească cookie-uri și/sau tehnologii similare pe website-urile și în aplicațiile operate de musatoiu.com, precum și pe website-uri și în aplicații, altele decât cele operate de musatoiu.com. Pentru mai multe detalii, consultați politicile de protecție a datelor precum și ghidurile de administrare a preferințelor utilizatorilor și posibilitățile de dezactivare oferite de companiile care gestionează aceste servicii, după caz:

Termeni si conditii

1. DEFINITII SI TERMENI

musatoiu.com este pagina web de prezentare a Cabinetului de Avocat - Alexandru Musatoiu(în continuare “musatoiu.com” sau “noi“)
Vizitator – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre musatoiu.com (electronic, telefonic, social media, etc.) sau in baza unui acord de utilizare existent intre musatoiu.com.ro si acesta.
Site – pagina web online impreuna cu celelalte componente(pagini prezntare continut) gazduit la adresa web musatoiu.com si subdomeniile acestuia.
Continut – reprezinta:

  • toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
  • articolele prezentate pe musatoiu.com
  • continutul oricarui e-mail trimis Vizitatorului de catre musatoiu.com prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un musatoiu.com sau un colaborator al musatoiu.com, Vizitatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta, in conformitate cu politica de confidentialitate;
  • informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de musatoiu.com intr-o anumita perioada;
  • informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada, conform informatiilor de contactare;
  • date referitoare la musatoiu.com, sau alte date privilegiate ale acestuia, conform informatiilor de contactare.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Vizitator fata de un articol. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare articol putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele.
Comentariu – apreciere sau observatie, pe marginea continutului.
Intrebare – formula de adresare catre alti Vizitatori sau musatoiu.com cu scopul de a obtine informatii despre articol din pagina respectiva.
Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Vizitatorului care a adresat o intrebare in Site. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un Vizitator sau musatoiu.com.

2. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

2.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la articole, logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a musatoiu.com, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
2.2. Vizitatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de musatoiu.com, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al musatoiu.com asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al musatoiu.com.
2.3. Orice Continut la care Vizitatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre musatoiu.com si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea musatoiu.com cu referire la acel Continut.
2.4. Vizitarul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.
2.5. In cazul in care musatoiu.com confera Vizitatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Vizitatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea musatoiu.com pentru respectivul Vizitator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
2.6. Niciun Continut transmis catre Vizitator prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea musatoiu.com si/sau al prepusului musatoiu.com care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
2.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.
2.8.musatoiu.com isi asuma dreptul de a efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari Site-ului, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara o notificare prealabila catre utilizatori in acest sens.

3. CONFIDENTIALITATE - PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

3.1. musatoiu.com va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in cadrul Politicii de Confidentialitate.
3.2. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti musatoiu.com acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii, in acord cu politica de confidentialitate. Sunteti, de asemenea, de acord ca musatoiu.com sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. musatoiu.com nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca politica de confidentialitate sau legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.
3.3. Te rugam sa parcurgi Politicii de Confidentialitate., care face parte din prezentul Document.

4. COMUNICARI

4.1. Vizitatorul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat musatoiu.com pentru Comunicari continand informatii generale si tematice. dupa cum urmeaza:

  • prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Comunicari;
  • prin contactarea musatoiu.com.

4.2. De asemenea, pentru imbunatatirea experienta pe site-ul musatoiu.com, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie, in conformitate cu politica de confidentialitate. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile dvs. la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs. si nici transmise catre terți și nici nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesaj sau prin contactarea musatoiu.com

5. RASPUNDERE

5.1. musatoiu.com isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili Vizitatorilor de la momentul afisarii in Site. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.

6. SCRIEREA DE REVIEW-URI, COMENTARII, INTREBARI SI RASPUNSURI

6.1. scrierea de Review-uri, Comentarii, Intrebari si Raspunsuri se poate face, de catre Vizitatori, in sectiunile Blogului. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi pareri, intrebari, sugestii, comentarii, etc.
6.2. In momentul inregistrarii unui anumit Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns pe Site, Vizitatorii acorda musatoiu.com o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si da dreptul musatoiu.com de a utiliza, reproduce, modifica, sterge, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.
6.3. Fiecare Vizitator, in momentul inscrierii de Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

  • sa foloseasca doar limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv;
  • sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Vizitator;
  • sa se asigure de incadrarea corecta a continutului introdus pe Site;
  • sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
  • sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit articol;
  • sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;
  • sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri;
  • sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre musatoiu.com sau sa inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari/Raspunsuri care sa contina materiale de natura publicitara;

6.4. Vizitatorul poate adauga si un Rating relevant pentru articolul de blog. Rating-urile vor influenta Rating-ul general al articolului de blog. Astfel, un Rating mare duce la o crestere a Rating-ului general, iar un Rating mic duce la o scadere a Rating-ului general.
Vizitatorii ce inscriu comentarii la care ataseaza fisiere foto sau video vor respecta urmatoarele reguli:

  • fisierele incarcate vor contine imagini si/sau videoclipuri care se refera la articolul de blog pentru care se scrie Comentariul, asigurandu-se ca fisierele incarcate respecta drepturile de autor;
  • fisierele incarcate nu vor contine violenta, continut pentru adulti, limbaj licentios sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran, a orientarii sexuale sau politice;
  • fisierele incarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane;
  • fisierele incarcate nu vor contine URL-uri sau watermark-uri.

6.5. Cand un Review/Comentariu/Intrebare sau Raspuns este semnalat de catre un Vizitator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre musatoiu.com pentru a determina daca incalca Termeni si Conditii Site-ului. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai dupa examinarea acestora de catre noi.
6.6. In cazul in care musatoiu.com constata incalcarea Termenelor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Vizitatorului de a inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari.

7. FOLOLSIREA COOKIE-URILOR

7.1.Te rugam sa parcurgi Politica de utilizare cookie-uri și tehnologii similare, care face parte din prezentul Document.

8. RECLAMATII

8.1. Reclamatiile Vizitatorilor se pot face in scris, prin intermediul datelor afisate in sectiunea "Contact". Acestea vor fi solutionate de către musatoiu.com in conformitate cu "Termeni si condiţiile" afişate pe site.

Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Considerăm asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental la musatoiu.com, prin urmare vom dedica toate resursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastră în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei. Întrucât unul dintre principiile esențiale ale acestui cadrul legal îl reprezintă transparența, am pregătit aceast document prin care dorim să vă informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele dvs cu caracter personal atunci când interacționați cu noi în prin site-ul nostru web.

Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

Cine suntem și cum ne puteți contacta

musatoiu.com este pagina web de prezentare a Cabinetului de Avocat - Alexandru Musatoiu (în continuare “musatoiu.com” sau “noi“). În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dvs cu caracter personal.

Întrucât suntem întotdeauna deschiși să aflăm opiniile dumneavoastră, precum și să vă furnizăm orice informații suplimentare de care ați putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, vă încurajăm să contactați Responsabilul musatoiu.com cu protecția datelor prin formularul de contact de pe site-ul nostru - cu mentiunea: in atentia responsabilului cu protectia informatiilor cu caracter personal.

Ce categorii de date cu caracter personal prelucrăm

În general, colectăm datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastră, astfel încât aveți controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferiți. Cu titlul de exemplu, primim informații de la dvs. astfel:

  • Când ne contactați folosind formularul de contact de pe site-ul musatoiu.com ne trimiteti: numele și prenumele, adresa de e-mail, subiectul solicitării și mesajul dvs.
  • Vă oferim și posibilitatea de a comenta si distribui continut de pe pagina web musatoiu.com prin prin contul dvs Facebook, LinkedIn, Twitter sau Google. Dacă optați pentru una dintre aceste variante, veți fi direcționați către o pagină administrată de Facebook Inc / Google LLC / Twitter / LinkedIn unde aceștia vă vor informa cu privire la transferul datelor dvs. către musatoiu.com. Puteți consulta politicile de confidențialitate Facebook, Linekedin si Google, folosind următoarele link-uri:
  • In cazul in care acceptati politicile de confidentialitate ale retelelor de socializare mentionate, unele informatii vor fi afisate pe site-ul nostru(ex: numele de profil Facebook in cadrul comentariilor, like-uri, distribuiri, etc.)
  • Deasemenea prin postarea unui review, rating, comentariu, intrebare sau raspuns sunteti de acord cu publicarea acestora pe Site, inclusiv cu datele personale pe care le-ati furnizat in cadrul acestora.

Putem, de asemenea, să colectăm și să prelucrăm ulterior anumite informații cu privire la comportamentul dvs în timpul vizitării site-ului nostru web, pentru a vă personaliza experiența online și a vă pune la dispoziție continut adaptat profilului dvs. Vă invităm să aflați mai multe detalii în acest sens prin consultarea secțiunii privitoare la scopurile prelucrării de mai jos. Pe site-ul nostru web putem stoca și colecta informații in cookie-uri și tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 16 ani.

Care sunt scopurile și temeiurile prelucrării

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal în scopul imbunatatirii continutului prezentat pe site, pentru măsuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor platformei musatoiu.com față de atacuri cibernetice sau alte măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate.Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dvs. și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. și nu vă afectează similar într-o măsură semnificativă.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea, fiind înțeles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dvs. fundamentale. De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispoziții legale cum ar fi obligația de a asigura paza bunurilor și valorilor prevăzută de legislatia aplicabila in aceasta materie.

Cât timp păstrăm datele dvs. cu caracter personal

Ca regulă generală, vom stoca datele dvs. cu caracter personal cât timp consideram ca acestea sunt necesare în platforma musatoiu.com. Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal

După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. următoarelor categorii de destinatari:

  • furnizorilor de servicii de cercetare de piață;
  • furnizorilor de servicii IT;

În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice. Ne asigurăm că accesul la datele dvs. de către terții persoane juridice de drept privat se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor si confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia.

În ce țări transferăm datele dvs. cu caracter personal

În prezent, stocăm și prelucrăm datele dvs. cu caracter personal pe teritoriul României. Cu toate acestea, este posibil să transferăm anumite date ale dvs. cu caracter personal unor entități localizate în Uniunea Europeană sau în afara Uniunii, inclusiv în țări cărora Comisia Europeană nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal. Vom lua întotdeauna măsuri pentru a ne asigura că orice transfer internațional de date cu caracter personal este gestionat cu atenție cu scopul de a vă proteja drepturile și interesele. Transferurile către furnizorii de servicii și alte părți terțe vor fi întotdeauna protejate prin angajamente contractuale și, după caz, prin alte garanții, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeană sau schemele de certificare, precum Scutul de confidențialitate pentru protecția datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE către Statele Unite ale Americii.

Ne puteți contacta oricând, folosind detaliile de contact expuse mai sus, pentru a afla mai multe informații despre țările în care transferăm datele dvs., perecum și garanțiile pe care le-am pus în aplicare cu privire la aceste transferuri.

Cum protejăm securitatea datelor dvs. cu caracter personal

Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei. Transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultimă generație folosind tehnologia HTTPS cu criptare TSL 1.2 si le stocam pe servere securizate, asigurând in acelasi timp redundanța datelor.

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, vă atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

Ce drepturi aveți

Regulamentul general privind protecția datelor vă recunoaște o serie drepturi în legătură cu datele dvs. cu caracter personal. Puteți solicita accesul la datele dvs., corectarea oricăror greșeli din fișierele noastre și/sau vă puteți opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, vă puteți exercita dreptul de a vă plânge autorității de supraveghere competente sau de a vă adresa justiției. După caz, puteți beneficia și de dreptul de a solicita ștergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restricționarea prelucrării datelor dvs. și dreptul la portabilitatea datelor. Mai multe informații despre fiecare dintre aceste drepturi pot fi obținute prin consultarea tabelului prezentat mai jos.

Pentru a vă putea exercita drepturile, ne puteți contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Vă rugăm să rețineți următoarele aspecte dacă doriți să vă exercitați aceste drepturi:

  • Identitate. Luăm în serios confidențialitatea tuturor înregistrărilor care conțin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dvs. cu privire la astfel de înregistrări folosind adresa de e-mail folosita in comunicarile anterioare pe musatoiu.com. In caz contrar, ne rezervăm dreptul de a vă verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs.
  • Onorarii. Nu vom solicita o taxă pentru a vă exercita vreun drept în ceea ce privește datele dvs. cu caracter personal, cu excepția cazului în care solicitarea dvs. de acces la informații este nefondată, respectiv repetitivă sau excesivă, caz în care vom percepe o sumă rezonabilă în asemenea circumstanțe. Vă vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a vă soluționa cererea.
  • Durata de răspuns. Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide în termen de maximum o lună, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă ați făcut mai multe solicitări, caz în care urmează să răspundem în termen de maximum doua luni. Vă vom anunța dacă vom avea nevoie de mai mult de o lună. S-ar putea să vă întrebăm dacă puteți să ne spuneți exact ce doriți să primiți sau ce anume vă îngrijorează. Acest lucru ne va ajuta să acționăm mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dvs.
  • Drepturile terțelor părți. Nu trebuie să respectăm o cerere în cazul în care ar afecta în mod negativ drepturile și libertățile altor persoane vizate.

Drepturi vizate:

Accesul

  • Ne puteti cere să confirmăm dacă vă prelucrăm datele cu caracter personal;
  • Ne puteti cere să vă punem la dispoziție o copie a acestor date;
  • Ne puteti cere să vă oferim alte informații despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgăm, dacă le transferăm în străinătate și cum le protejăm, cât timp le păstrăm, ce drepturi aveți, cum puteți face o plângere, de unde am obținut datele dvs., în măsura în care informațiile nu v-au fost deja furnizate prin această informare;

Rectificarea

  • Ne puteți cere să rectificăm sau să completăm datele dvs cu caracter personal inexacte sau incomplete; Este posibil să încercăm să verificăm exactitatea datelor înainte de rectificarea acestora.

Ștergerea datelor

  • Ne puteți cere să vă ștergem datele cu caracter personal în cazul în care acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate;
  • Ne puteți cere să vă ștergem datele cu caracter personal în cazul în care v-ați retras consimțământul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimțământ);
  • Ne puteți cere să vă ștergem datele cu caracter personal în cazul în care dați curs unui drept legal de a vă opune;
  • Ne puteți cere să vă ștergem datele cu caracter personal în cazul în care acestea au fost prelucrate ilegal;
  • Ne puteți cere să vă ștergem datele cu caracter personal în cazul în care ne revine o obligație legală în acest sens;

Nu avem obligația de a ne conforma solicitării dvs. de ștergere a datelor dvs. cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesară:

  • pentru respectarea unei obligații legale;
  • pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;
  • Există anumite alte circumstanțe în care nu suntem obligați să respectăm solicitarea dvs. de ștergere a datelor, deși cele două de mai sus sunt cele mai probabile circumstanțe în care v-am putea refuza această solicitare;

Restricționarea prelucrării datelor

  • Ne puteți cere să restricționăm prelucrarea datelor cu caracter personal în cazul în care acuratețea lor este contestată (a se vedea secțiunea de rectificare), pentru a ne permite să verificăm acuratețea acestora;
  • Ne puteți cere să restricționăm prelucrarea datelor cu caracter personal în cazul în care prelucrarea este ilegală;
  • Ne puteți cere să restricționăm prelucrarea datelor cu caracter personal în cazul în care nu doriți ca datele să fie șterse;
  • Ne puteți cere să restricționăm prelucrarea datelor cu caracter personal în cazul în care acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs aveți nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instanță;
  • Ne puteți cere să restricționăm prelucrarea datelor cu caracter personal în cazul în care v-ați exercitat dreptul de a vă opune, iar verificarea dacă drepturile noastre prevalează este în desfășurare;

Putem continua să folosim datele dvs. cu caracter personal în urma unei solicitări de restricționare, în cazul în care:

  • avem consimțământul dvs.;
  • pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept în instanță;
  • pentru a proteja drepturile musatoiu.com sau ale altei persoane fizice sau juridice;

Portabilitatea datelor

  • Ne puteți cere să vă furnizăm datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, sau puteți solicita ca acesta să fie „portat” direct către un alt operator de date, dar în fiecare caz numai dacă prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs., sau pe încheierea sau executarea unui contract cu dvs și prelucrarea se face prin mijloace automate.

Opoziția

  • Vă puteți opune în orice moment, din motive legate de situația particulară în care vă aflați, prelucrării datelor dvs. cu caracter personal în temeiul interesului nostru legitim, în cazul în care considerați că drepturile și libertățile dvs. fundamentale prevalează față de acest interes;

Luarea de decizii automate

  • Puteți cere să nu faceți obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată atunci când decizia respectivă produce efecte juridice cu privire la dvs.;
  • Puteți cere să nu faceți obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată atunci când decizia respectivă vă afectează în alt mod similar și într-o măsură semnificativă;

Acest drept nu se aplică în cazul în care decizia la care s-a ajuns în urma luării automate a deciziilor:

  • este autorizată prin lege și există garanții adecvate pentru drepturile și libertățile dvs.;
  • se bazează pe consimțământul dvs. explicit;

Plângeri

  • Aveți dreptul să depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele: Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212; E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • Fără a vă afecta dreptul dvs de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactați în prealabil, și vă promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.
Reamintim faptul ca puteti contacta in orice moment Responsabilul musatoiu.com cu protecția datelor prin transmiterea solicitarii dvs prin oricare dintre urmatoarele modalitati: