Drept comercial și societar

Drept comercial și societar

Activitatea biroului nostru se adresează, cu precădere, dar nu în totalitate, societăților comerciale, oferind servicii de consiliere, asistență și reprezentare într-o gamă de variată de probleme societare care pot apărea în cursul activității, cum ar fi:

 • Constituirea societăților (scrierea actelor constitutive, pregătirea declarațiilor și formularisticii necesare, îndeplinirea formalităților prealabile constituirii unei societăți, îndeplinirea formalităților la Registrul Comerțului);
 • Modificarea societăților (pregătirea și revizuirea hotărârilor adunărilor generale, reprezentare cu ocazia adunărilor generale, îndeplinirea formalităților specifice la Registrul Comerțului);
 • Evenimentele din viața societăților (ex. retrageri sau cooptări de asociați/acționari, divizarea sau fuziunea societăților, preluarea altor societăți, constituirea unui grup de societăți inclusiv din punct de vedere al TVA-ului);
 • Litigiile între societăți, litigiile dintre asociați/acționari și societăți sau litigiile societăților cu autoritățile publice;
 • Insolvența societăților (recuperări creanțe în procedurile de insolvență, cât și reprezentarea societății sau foștilor asociați/acționari/administratori de-a lungul procedurii insolvenței).

Recuperare creante

Un număr semnificativ de societăți comerciale se confruntă, în activitatea curentă, cu probleme legate de recuperarea creanțelor. Uneori aceste probleme sunt delegate așa-ziselor firme de recuperări creanțe, lipsite de pregătire juridică, ceea ce se dovedește mai apoi a fi o mare greșeală. Acest domeniu este gestionat de profesioniști în sfera juridică, ca și noi, care vă pot oferi, printre altele:

 • monitorizarea contractelor utilizate de clienți în relațiile lor comerciale (contracte de prestări-servicii, contracte de asistență tehnică, contracte de lucrări, contracte de antrepriză sau subantrepriză, contracte de închiriere);
 • analiza tipurilor de garanții utilizate de clienți pentru a se asigura de executarea obligațiilor de plată ale partenerilor comerciali;
 • analiza portofoliului de creanțe;
 • asistență și reprezentare juridică pentru identificarea, verificarea și notificarea debitorilor clienților;
 • inițierea și gestionarea demersurilor judiciare pentru recuperarea creanțelor;
 • inițierea și gestionarea demersurilor de natură penală care vizează sancționarea comportamentului fraudulos al debitorilor;
 • asistență și reprezentare juridică în procedura executării silite.

IT&C, Tehnologia informatiei

În secolul XXI sfera tehnologică, ce a fost profund marcată de Revoluția Industrială, a experimentat un puseu de creștere excepțional la nivel global. Acest aspect a dus la o dezvoltare prolifică a domeniului IT, care se bucură de un statut aparte, luând în considerare necesitatea absolută pentru viața noastră cotidiană. Acestea fiind spuse, este un domeniu în care inovația și reglementările se înmulțesc pe zi ce trece, iar noi, ca profesioniști, trebuie să fim pregătiți pentru chiar și cele mai solicitante și sensibile nevoi ale clienților. Refuzăm să compromitem calitatea serviciilor oferite de către ciclul vicios al reglementărilor continue ce se regăsesc în acest domeniu, astfel că ne străduim să ne extindem în mod constant cunoștințele cu privire la statusurilor tehnologice curente și documentarea în aspectele tactice des întâlnite pentru a oferi consiliere juridică în mod responsabil.

Cunoștințele extensive, dobândite prin efort dedicat, ne oferă posibilitatea de a soluționa probleme juridice des întâlnite în acest domeniu fie că vorbim de litigii în comerțul tehnologic, drepturi de autor sau furt intelectual. Ajustarea strategiei dumneavoastră, pentru a se mula pe cerințele pieței în care activați, sporește satisfacția noastră și adaugă un nou client mulțumit în portofoliul nostru.

Horeca, Protectia consumatorului

Activarea într-un domeniu încărcat și solicitant precum HORECA poate prezenta mult stres din cauza instituțiilor de control ce sunt mereu prezente în industria alimentară și industria ospitalieră. Pe lângă autoritățile publice cu atribuții de control, precum Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Garda Financiară și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), administratorii trebuie să facă față și plângerilor mai mult sau mai puțin întemeiate venite de la diverși clienți.

Deși există multiple potențiale probleme, evitarea unor intervenții legale scumpe este de recomandat. Noi vă putem oferi ajutor în planificarea și alocarea resurselor corespunzătoare pentru a vă satisface nevoile comerciale. Suntem partenerul dedicat pentru asigurarea succesului business-ului dumneavoastră.

Am asistat mulți clienți în industria ospitalieră si am realizat că cei care vor să persiste în domeniu sunt cei care investesc devreme în măsuri preventive și practici superioare. Este imperativ ca un client să apeleze la consiliere legală specializată din partea unui avocat înainte de intentarea unui proces ce se poate dovedi de durată și costisitor.

Biroul nostru se bazează pe o experiență anterior cumulată ce și-a dovedit valoarea și vă poate acorda consultanță pentru a îndeplini criteriile exigente ale legislației. Mai mult, vă punem la dispoziție asistență și reprezentare în litigiile împotriva sancțiunilor contravenționale și contestarea unor măsuri dispuse de autoritățile sus menționate. (de exemplu măsura suspendării temporare a activității).

Energie. Vehicule electrice. Protecția mediului

Pentru noi energia regenerabilă reprezintă mai mult decât următorul trend. Încălzirea globală este o problemă serioasă la nivel mondial, iar noi ne implicăm în acest domeniu încurajând inițiativele de protecție a mediului înconjurător pentru un viitor sigur al nostru și al copiilor noștri. Energia regenerabilă reprezintă substitutul numărul 1 pentru aceasta problemă, fiind o soluție viabilă pentru reducerea amprentei de carbon lăsată în atmosferă. La nivel global sectorul energetic are un efect masiv asupra mediului, iar măsuri corespunzătoare trebuie luate pentru a asigura un nivel stabil de emisii de gaze cu efect de seră ce este eliberat în atmosferă și micșorarea acestora în viitorul apropiat. În teorie, potențialul energiei regenerabile depășește celelalte tipuri de energie, deoarece este nelimitat și nu are efecte negative.

Soluții precum vehiculele electrice sau case ale căror consum energetic este susținut de  panouri solare reprezintă doar câteva din alternativele moderne pentru o viață pro-mediu. Ca firmă de avocatură cu un respect enorm pentru mediul înconjurător, ne dedicăm serviciile judiciare clienților ce necesita consultanță financiară în circumstanțe precum:

 • probleme de reglementare;
 • consultanță, asistență și reprezentare juridică în cadrul unor proiecte care implică probleme de mediu;
 • consultanță, asistență și reprezentare juridică în configurarea, autorizarea, dezvoltarea și gestionarea unor proiecte referitoare la energia regenerabilă (micro-hidro, solar, eolian, biomasă, etc.);
 • asistență și reprezentare juridică în negocierile și litigiile referitoare la contractele încheiate pe piața energiei electrice din România;
 • fiscalitatea privitoare la acest domeniu;
 • consultanță cu privire la reglementările incidente în domeniu la nivelul Uniunii Europene și impactul acestora în dreptul intern.

Automotive

În prezent industria automotive se confruntă atât cu polarizarea pieței cât și cu restructurarea geografică a lanțurilor de producție, iar România nu este scutită de aceste efecte ce își fac apariția și pe piața noastră. Deși piața automotive românească este mai compactă decât cele europene, industria crește semnificativ, fapt ce se reflectă în statisticile ce o arată ca fiind una dintre cele mai importante ramuri industriale ale României.

Acestea fiind zise, examinările constante și controalele săvârșite pot constitui bătăi de cap și consum de resurse suplimentare dacă nu sunt rezolvate de o manieră eficientă și profesionistă. Obstrucții economice globale apar tot mai des sub forma reglementărilor stufoase cu privire la siguranță sau respectarea normelor europene cu privire la consumul responsabil de combustibili fosili, astfel că un birou de avocați capabil, care să poată administra cu succes aceste aspecte devine mai puțin un trend și mai mult o necesitate.

Cunoștințele noastre dobândite în revizuirea constantă și meticuloasă a problemelor de reglementare din domeniu vă oferă o alternativă profesionistă în strategia dumneavoastră. de a rezolva dificultățile neprevăzute, fie că e vorba despre ajustarea proiectelor dumneavoastră pentru a face față cu succes trendurilor schimbătoare din sfera automotive, fie că doriți să vă schimbați în mod substanțial progresul tehnologic.