2 minute - Timp de citire (419 cuvinte)
Dacă am fi fost uniți, gardul nu se afla acolo!
14
  09-12-2021
  2337
  0

Dacă am fi fost uniți, gardul nu se afla acolo!

Am văzut poza de mai sus postată de o colegă. Un Moș Crăciun într-un târg de Crăciun se apleacă peste gardul care desparte vaccinații de nevaccinați pentru a oferi ceva unor copii. La fel ca și colega care a postat, am fost impresionat de poză. Apoi am văzut un comentariu al unei doamne pe care o stimez, care scria: „dacă aș fi fost Moșul, aș fi sărit gardul!”.

Primul gând care mi-a venit în minte a fost: dacă eram deștepți, gardul nu exista! Mai exact, dacă eram uniți în apărarea acelorași valori, gardul nu ar fi putut exista. Pentru că, înainte să existe fizic, el a fost acceptat în mintea noastră. Am mai atras atenția cu privire la etapele ferestrei Overton.

De când am început să scriu, să îmi exprim părerea despre vremurile tulburi pe care le trăim, am repetat din nou și din nou aceeași idee: doar uniți, solidari vom putea trece peste provocările acestei perioade. Doar rămânând vigilenți, vom putea respinge ideile/instrumentele totalitare care se pare că pândesc pe la colțuri. Avalanșa s-a declanșat dar depinde de noi dacă și cât de repede va ajunge la baza muntelui.

Nu am mai scris de o vreme din lipsă de timp, dar și pentru că am transmis deja principalul în viziunea mea. Îmi propun totuși, până la sfârșitul anului, un articol/video despre transumanism și ce cred eu că stă în spatele și în fața crizei hiperbolizate din prezent, subiect pe care doream demult să îl abordez.

Închei cu o întâmplare nostimă recentă – un coleg și prieten, pe care îl cunosc de 20 de ani, m-a invitat la un eveniment cultural public al cărui organizator este. I-am mulțumit dar, nefiind vaccinat, am zis că nu vreau să stârnesc discuții pasionale. Răspunsul a fost: „Eh, dacă nu te-ai vaccinat, rămâi pe afară!”. Sigur că am luat-o în glumă, de altfel iau în glumă majoritatea întâmplărilor actuale, probabil că e mecanismul de apărare cel mai adecvat personalității mele. Dar știm cu toții că orice glumă ascunde și un sâmbure de adevăr.

Haideți să ne facem bine! Haideți să folosim energia acestor sărbători pentru a ne întoarce la sentimente bune față de toți semenii noștri! Haideți să respingem această dezbinare infantilă care se tot propagă zilnic pe toate canalele. Tot ce trebuie să facem pentru asta e să ne folosim memoria, să rememorăm viața de acum 3-4-5 ani. Unii veți spune că s-au schimbat condițiile față de acea perioadă – nici pe departe atât de mult pe cât suntem făcuți să credem!

×

Îți vom trimite un e-mail în momentul în care este publicat un articol nou pe pagina noastră. Te rugăm să îți introduci numele și adresa de e-mail pentru primi notificări.

 

Comentarii

Încă nu există comentarii. Lasă un comentariu.
Adresa ta de e-mail NU va fi publicată pe site.

Captcha Image

Articole care te-ar putea interesa