Blog

8 minute - Timp de citire (1586 cuvinte)
Atacul asupra rațiunii
22
  13-06-2021
  7399
  0

Atacul asupra rațiunii

De vreun an și jumătate omenirea se confruntă cu o mare molimă. Puțin anterior s-a descoperit și un virus nou denumit Sars Cov2. Ceea ce a făcut posibilă (deși nu ar fi trebuit) încălcarea constantă a drepturilor și libertăților fundamentale în numele „ocrotirii sănătății”. S-au zis și scris multe despre segregare, discriminare. Mă rog, în limita cenzurii oficiale și a standardelor comunității. De asemenea, am citit recent un editorial interesant al jurnalistului Răzvan Dumitrescu despre memoria scurtă a populației. Așadar, cum s-a ajuns aici? Să refacem firul evenimentelor.

FAZA I – DRAMATIZAREA

Lăsând la o parte orice discuție despre originea Sars Cov2, naturală sau artificială, prea puțin relevantă din punctul meu de vedere, ne amintim cu toții începutul „pandemiei” când actorii principali ai acelui moment ne linișteau, în frunte cu președintele țării: e doar o gripă, chiar dacă una atipică tot o gripă e, nu avem motive de panică.

Apoi a venit adevărata molimă – sau cum am mai citit prin diverse locuri, „ordinul pe unitate”. În decurs de aproximativ 72 de ore totul s-a schimbat radical, a fost introdusă starea de urgență și lumea închisă în casă. Începuse atacul.

Din acel moment, dacă deschideai televizorul vedeai numai drame, izolete, cosmonauți, morți și pe toți cei care ne liniștiseră anterior spunând acum că e grav tare. Sădirea fricii s-a desfășurat sistematic la mic dejun, prânz și cină. Psihoza se construia în toată „splendoarea” ei.

Să nu interpretați greșit, în calitate de fost infectat și spitalizat cu Sars Cov2, înțeleg prea bine că acest virus s-a dovedit o încercare considerabilă pentru unii dintre noi. Dar, per total, pentru prea puțini. De exemplu, dintre toate cunoștințele mele mai apropiate, am fost singurul spitalizat. De altfel, chiar conform statisticilor oficiale, peste 95% dintre infectați dezvoltau forme ușoare și medii, majoritatea neavând nevoie de spitalizare. Dar focusul nu era asupra acestora deoarece ar fi stricat narativul. Mass media dramatiza în continuare.

Mulți au sesizat acest atac asupra rațiunii, această inducere forțată a panicii, și au ripostat prin postări din ani anteriori când virozele respiratorii făceau circa 4.000 de „victime” pe zi, dar această știre acoperea un colț de pagină într-un ziar iar în societate nici vorbă de panică. Alții, neîncrezători că spitalele sunt pline, au încercat în zadar să se angajeze voluntari în spitalele Covid – nu au fost primiți. Iar alții au remarcat de la început ineficacitatea și inutilitatea unor măsuri.

Odată cu atacul asupra rațiunii a început și cel asupra drepturilor și libertăților fundamentale. Ne amintim cu toții de amenzile aberante din starea de urgență, internarea forțată a „asimptomaticilor” sau alte acțiuni dezonorante. Orice doar panică să fie. Altfel cum să justifici importanța capitală a fazei II?!

FAZA II – VACCINAREA

Citeam de curând un articol despre cum toate drumurile duc la vaccinare. Este evident că vaccinarea este un pas important. Poate, într-o lume „resetată”, se dorește vaccinarea periodică constantă. O fi unul dintre pilonii lumii noi și, în același timp, un liant spre Faza III.

Despre vaccinuri e o abundență de informații pe internet, nu insist. Ce mi s-a părut mie important este dezvăluirea că doar 227 de oameni au murit, de fapt, în 2020 având cauză principală Covid. La restul, comorbiditățile și-au spus cuvântul. O asemenea informație nu te putea determina să te vaccinezi, motiv pentru care a fost nevoie de multă dramatizare și manipulare a datelor. De asemenea, important mi s-a părut conținutul corespondenței doctorului Fauci, imaginea de marketing a molimei. Dar și faptul că decesele survenite în urma vaccinării le depășesc pe cele care au avut Covid ca și cauză principală. Le găsiți pe toate pe internet.

În rest, știți voi – sigur, eficient, superb, dezirabil, o minune experimentală a științei pentru care producătorii au refuzat să-și asume răspunderea. Mulți au sesizat atacul asupra rațiunii și în această fază, subliniind sofismele și informațiile intenționat întortocheate și lacunare, dar aparatul de propagandă a fost mai puternic.

În prezent suntem la capitolul „viața fără vaccin e ca micul fără muștar” și „vaccinul conține libertate” iar starea de alertă, complet nejustificată în prezent, e întreținută artificial prin raportarea unor decese vechi dar care, chipurile, abia acum sunt introduse în baza de date.

FAZA III – MONITORIZAREA ȘI CONDIȚIONAREA DREPTURILOR

Pașaportul de vaccinare e numit certificat digital al UE pentru Covid-19. Se propusese înainte „certificat verde digital” dar probabil au realizat că verde vine de la o pajiște de păscut. Este pașaport de vaccinare de dimineață până seara. De ce? Pentru că (I) îi exclude pe cei cu anticorpi, (II) îi limitează pe cei care au trecut prin boală la posibilitatea de a circula doar pentru 180 de zile ulterioare vindecării – deci mai devreme sau mai târziu tot vor avea nevoie de test sau vaccin, (III) testații trebuie să suporte povara financiară a testării – deși s-au prefăcut ei la un moment dat că vorbesc despre teste gratuite, (IV) vaccinul e gratuit și, bineînțeles, sigur.

Deci toți cei care spun că nu înlesnește nimic acest certificat ci condiționează exercitarea unor drepturi fundamentale cum este cel de liberă circulație de efectuarea unui act medical, au dreptate. Ca să nu mai spunem că vaccinarea nu oprește transmiterea virusului.

Dacă acum se încearcă condiționarea accesului la diverse evenimente sociale de test sau vaccin, cum credeți că va fi după introducerea certificatului verde? La fel. Se schimbă doar cuvintele folosite în slujba discriminării.

Astfel, dacă direcția continuă și nu are opoziție vehementă și constantă, e doar o problemă de timp până când accesul la...orice va fi condiționat de o aplicație digitală. În prezent certificatul se referă la Covid și se introduce, potrivit autorităților europene, pe o perioadă de 12 luni. Nu e nimic mai permanent ca o măsură temporară – spune o zicală. Oare se explică rațional un asemenea efort logistic și o asemenea investiție pentru o măsură temporară de 12 luni, când testul și adeverința de vaccinat din prezent îndeplinesc exact aceeași funcție? Evident că nu.

Tot autoritățile europene, respectiv Comisia Europeană, ne propune un portofel digital unde vom putea stoca acte, cărți de identitate, parole și prin intermediul căruia vom putea face tranzacții într-un „ecosistem digital extra-sigur ce prezintă o flexibilitate ideală pentru viața post-pandemică”. Dacă simțiți nevoia să râdeți, e de înțeles. (aceasta e celebra identitate digitală)

Certificat digital avem, portofel digital avem...dar cum plătim? Cash? Ce desuet, ce retrograd! Desigur că vom avea o monedă euro digitală, doar e progres până la capăt. Pe urmă, care ar fi rostul unor aplicații separate? Ar trebui o mare unificare, nu? Pentru eficiență, desigur. Și așa va apărea o singură aplicație digitală care le conține pe toate: identitate, informații medicale, deplasări, achiziții...tot.

Din acel moment, algoritmii (termen folosit adesea greșit ca fiind A.I.) vor știi absolut totul despre tine, vor putea prezice și direcționa orice comportament. Predictibilitatea comportamentului și modelarea lui vor căpăta o cu totul altă dimensiune față de ce fac în prezent algoritmii rețelelor sociale (la vot au ajutat mult). Un sistem de credit social va deveni nu doar posibil, ci chiar inevitabil. Bine ați venit în sclavia modernă unde totul se întâmplă pentru siguranța dumneavoastră! Împreună salvăm planeta!

EPILOG – STĂPÂNUL DE SCLAVI

Văzând și auzind o sumedenie de teorii conspirative în ultimul timp, de la celebrul 5G la altele, am făcut un exercițiu de imaginație pornind de la întrebarea „ce aș face dacă aș vrea să fiu stăpân de sclavi?”.

În primul rând trebuie să-mi „formez echipa”. Cum să o formez fără a folosi forța? Păi ar trebui să îi conving că e spre beneficiul lor să facă parte din „echipa mea”, eu, desigur, fiind cel care îi poate proteja de vicisitudinile vieții moderne.

Dar cum mi-aș dori să fie cei din „echipa mea”? În primul rând înfricoșați. Am vrut să scriu proști dar infricoșați e chiar mai bine deoarece frica are abilitatea de a adormi rațiunea chiar și în cei în care ea există în cantități bune. Apoi fideli. Dar ar fi inconfortabil pentru mine să tot stau să analizez dacă sunt sau nu fideli – dezvoltând o metodă de monitorizare continuă, aș putea să mă feresc de acest inconvenient.

Iar dacă aș vrea să merg la miezul naturii umane, le-aș ataca spiritualitatea. Nu există nimic în afară de carne și oase. Singurul lucru acceptabil ar fi desfătarea hedonistică aici și acum. Viața lăuntrică bogată poate conduce la obiective mărețe, nelimitate de timp, prin urmare e periculoasă pentru planul meu. Cu cât mai devreme aș începe să le direcționez atenția către plăceri (poate de la vârste fragede prin educație sexuală) cu atât mai bine. În felul ăsta le rămâne doar munca în schimbul mijloacelor financiare necesare supraviețuirii și plăcerea de moment.

De asemenea, bătrânețea aș considera-o puțin periculoasă, pe măsură ce omul înaintează în vârstă, are prostul obicei de a deveni mai înțelept. Nu e în beneficiul meu ca ei să devină înțelepți, astfel că aș căuta o metodă de a scurta durata vieții sau de a lungi perioada muncii astfel încât să nu rămână prea mult timp pentru meditație.

Ar fi și altele dar mă opresc aici. Poate unele exerciții de imaginație ar trebui să le facem toți pornind de la întrebări simple. Desigur, orice asemănare cu viața reală e pur întâmplătoare.  

Revenind la subiectul nostru, adevărata molimă e atacul asupra rațiunii nu virusul. Adevărata molimă e memoria scurtă și ignorarea istoriei. Adevărata molimă e segregarea, dezbinarea și, finalmente, înrobirea. Poate fi ea eradicată? „Indiferent dacă tu crezi că poți sau crezi că nu poți, ai dreptate!” spunea Henry Ford. Tu ce crezi?

Tucker Carlson și Candace Owens - Fox News - Video

×

Îți vom trimite un e-mail în momentul în care este publicat un articol nou pe pagina noastră. Te rugăm să îți introduci numele și adresa de e-mail pentru primi notificări.

 

Comentarii

Încă nu există comentarii. Lasă un comentariu.
Adresa ta de e-mail NU va fi publicată pe site.

Captcha Image

Articole care te-ar putea interesa