• (39 voturi)
  • 06/03/2020
  • 1540

Agricultură – subvenții APIA 2020

Acordarea subvențiilor poate fi un proces anevoios, motiv pentru care mulți întreprinzători din acest domeniu apelează la avocați specializați în domeniul agriculturii pentru a-i reprezenta în fața APIA. Indiferent de situație, iată câteva informații utile pentru acest an.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că pentru schemele aferente sectorului vegetal, sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin 1 hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare.

În cazul serelor, solarelor, viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor, arbuștilor fructiferi, suprafața parcelei agricole trebuie să fie de cel puțin 0,1 ha și/sau, după caz, să dețină un număr minim de animale. Pentru legume cultivate în sere și solare, suprafața minimă a exploatației este de 0,3 ha, iar suprafața minimă a parcelei este de 0,03 ha.

APIA a anunțat, de asemenea, documentația care trebuie să stea la baza cererilor pentru subvenții, pe care nu o vom reda în acest articol dar o puteți accesa pe site-ul instituției.

De reținut că, în 2020, cererile pentru subvenții agricole se depun în perioada 2 Martie -  15 Mai.

Scris de: