Imprimă această pagină
Scris de
  • (98 voturi)
  • 24/01/2020
  • 8881

Avocat bun

Un avocat bun este cel care îți rezolvă problema, nu?! Poate că da, însă cu siguranță e mult mai mult decât atât! Mărturisesc faptul că, în timp ce scriam articolul, mi-am dat seama că subiectul este atât de generos încât ar putea fi ușor tratat printr-o carte. Aceasta deoarece, trecând de pregătirea profesională serioasă, specifică oricărui avocat bun care se respectă și își respectă clienții, ajungem, până la urmă, la om. La viziunea acelui om asupra muncii sale, energia investită în profesia sa, motivația sa, satisfacția personală extrasă din muncă dincolo de onorarii, organizarea activității sale, capacitatea de concentrare, integritatea personală a fiecăruia și așa mai departe.

Avocatul este un om în slujba oamenilor. Iar avocatul bun, de succes, este, în primul rând, om de succes, prin asta înțelegând că a reușit să se cunoască pe sine, să preia controlul asupra propriei personalități și să-și investească strategic resursele personale în beneficiul clienților săi. Așadar, stimați clienți, uitați-vă la omul din spatele costumului, din spatele marketingului, acela este cel care vă va apăra. Iar dacă este într-adevăr bun, și el va face același lucru, fiind interesat de țelurile fiecăruia dincolo de problema pusă pe masă. Un avocat bun nu lucrează cu spețe, dosare, entități juridice ci cu oamenii din spatele lor. El va trata oamenii cu respect, iar acest lucru se poate traduce inclusiv printr-un refuz de preluare a problemei când știe că nu dispune, la acel moment, de timpul și resursele necesare.

Pe de altă parte, avocatul bun mai și pierde. Nu e de blamat din acest motiv, toți mai suferim ocazional câte o înfrângere, iar motivele nu țin neapărat de prestația acestuia. Important e că a făcut tot ce i-a stat în putință să câștige, rămânând în continuare omul pe care te poți baza că îți va apăra interesele.

După cum scriam mai sus, subiectul e foarte generos, sunt multe calitățile pe care un avocat bun trebuie să le dezvolte și sunt diverse căi prin care un client ajunge să își aleagă avocatul. Însă, ca idee principală a acestui articol, am încercat să transmit că omul din spatele costumului sau robei este cel mai important. Ca urmare, alege omul pe care simți că te poți baza!

Scris de:
Ultima modificare 24/01/2020